понеділок, 14 листопада 2022 р.

5 ПІЗНАВАЛЬНИХ КНИЖОК З ТОЧНИХ ТА ПРИРОДНИЧИХ НАУК

 Дитяча цікавість — рушій прогресу! Точні науки можуть бути захопливими навіть для стовідсоткових “гуманітаріїв”: варто лише запропонувати школярам дотепні пізнавальні книжки. Пропонуємо найцікавіше з корисного для допитливих. 

https://osvitanow.org/learn-by-reading/

Неперевіршені задачі, Сашко Дерманський, Кузько Кузякін


Математика — цариця наук. Але іноді вона здається дітям занадто суворою або й зовсім неосяжною. Найкраще математику розумієш, коли за її допомогою можна вирішити конкретну цікаву задачу. А якщо задача ще й римована та розбишацька, то шлях до правильної відповіді буде справжньою пригодою, хоч і зовсім не легкою прогулянкою! 







Експерименти. Класна наука, Еліс Джеймс


Як пізнати природу та бути з нею на “ти”? Тільки через експерименти, проведені особисто за допомогою книжки, яка зробить природознавство та технології улюбленими предметами. Для більшості експериментів, які описані в інтерактивній книжці, потрібен всього лиш олівець та аркуш паперу. За допомогою паперових експериментів ви дізнаєтеся, з чого почати дослідження планет або як створити веселку. Книжка також розповість, що таке інфекції і як діють вакцини, як розшифрувати дзеркальний почерк, як отримують електроенергію з відновлюваних джерел. А ще ця книжка допоможе створити свій мультфільм, скласти скелет та дослідити світлові хвилі.



Я можу бути робототехніком, Анна Клейборн


Робототехніка стає шкільним предметом! Думаєте, що це занадто складно? Зовсім ні: це видання не лише розповість про робототехніку, а й допоможе спроєктувати свого робота й виготовити його рухому модель. Ваша дитина створить власного електронного помічника — такий успіх надзвичайно окрилює та додає наснаги для подальшого вивчення робототехніки. Ця книжка може бути не тільки вдалим стартом для навчального курсу, а й до майбутньої професії. 




Scratch для дітей. Веселий вступ до програмування з іграми, малюнками, фактами і математикою, Маджед Марджі


Інформатика у школі — це не тільки навички інформаційної гігієни або роботи у найпоширеніших програмах, це ще й програмування. Невже дитина може просто взяти і почати писати комп’ютерні програми? Scratch — це візуальна мова програмування, яка не ставить перед охочими її опанувати будь-яких вікових обмежень. З нею діти вчаться створювати інтерактивні проєкти, анімовані оповідання, презентації та ігри. Ця книжка — захоплюючий і цікавий початок подорожі у світ інформатики.





Мікробам не читати! Книжка про вакцини, Соня Зелена


Знання про тіло, здоров’я та мікробіологію: зустрічайте захоплюючу історію з дотепними персонажами. Книжка детально і просто пояснює, як організм захищає нас від інфекцій, а також розказує про історію винайдення та принцип роботи вакцин. Окрім того, книжка містить корисні поради, як підготуватись до щеплення і не боятись уколів; як не потрапити на гачок антивакцинаторів і як дізнатися, коли робити щеплення. Вона допоможе читачам будь-якого віку зрозуміти, як працюють імунітет і вакцини.



Немає коментарів:

Дописати коментар