пʼятниця, 19 серпня 2022 р.

Онлайн-екскурсія Дунайським біосферним заповідником.

19 серпня 2022 року відбулась онлайн-екскурсія Дунайським біосферним заповідником.Екскурсію провела Тетяна Балацька, науковий співробітник Інформаційно-туристичного центру Дунайського біосферного заповідника НАН України, науково-дослідного відділу комплексного моніторингу екосистем.

Українська дика природа неймовірна – ліси і степи, болота і гори, скелі і печери, ріки і моря, заплави і пустеля. Тут збереглися праліси, рідкісні типи оселищ, де проживають виняткові тварини та рослини.

Типовий ландшафт заповідника, сформований очеретом та вербами. В гідрологічному плані дунайська дельта має добре розвинену систему рукавів першого та другого порядків.

Разом з численними рукавами тут представлена система внутрішніх прісноводних та відкритих приморських водойм. Всі вони мілководні з глибиною до 2-х метрів.

Прісноводні внутрішні водойми (кути) утворюються з відокремлених

від моря косами морських заливів. Кути Потапівський, Великий та Малий Лазаркіни, Делюків, Лімба, Ананькін, Гнилий є унікальними природними утвореннями. Вони сповнені життя, їх видове різноманіття є найбільшим серед усіх інших екосистем дельти Дунаю.

Про це та всі інші природозаповідні види флори та фауни і шла мова у онлайн-екскурсії Дунайським біосферним заповідником.


Немає коментарів:

Дописати коментар